"DISCANT":(ca.1985?)

 (f.v.:)Ketil, Audun Skorgen, Erik Valderhaug, Arve Eidsvik og Anne Marte Slinning

Etter at Airway ga seg, begynte jeg i "Discant", som i likhet med Airway spilte mye på "labbedans" rundt om på fritidsklubbene i byen.  

 

Flere av Discant-medlemmene har gjort seg bemerket i musikklivet på forskjellige måter senere:

 

Audun Skorgen (bass), 

som var nybegynner på el.bass den gangen, har senere utviklet seg enormt som musiker, og har bl.a. studert ved jazzlinja i Trondheim med kontrabass som hovedinstrument. Han spiller fortsatt el.bass også, og i tillegg har han fått spesialbygd en to-halset bass/gitar med til sammen 17 strenger; les mer om denne her: 

Fra 2008-15 jobbet Audun som Møremusiker som en del av gruppa "Fjord og Fjell", stasjonert på Sunndalsøra.  Han har også vært vikarierende distriktsmusiker i Finnmark/Hammerfest, i gruppa Link.

Fra høsten 2015 jobber han i et vikariat som bass og gitarlærer ved Ålesund Kulturskole (altså som kollega av meg), og han jobber også som bassgitarlærer ved Ørskog Kulturskule. I tillegg har han i en årrekke vært en mye brukt og etterspurt frilansbassist i distriktet, kanskje spesielt innenfor jazzsjangeren, men også i mange andre sammenhenger.

Audun var for øvrig også bassist i Parecho en periode.

 

Anne Marte Slinning (vokal/keyboards) 

synger bl.a. i vokalgruppen Deewas og med i vokal/revy-gruppa Stilett, og har også sunget bl.a. i koret SKRUK, der hun ofte også har hatt solistroller. 

Anne Marte er også en hyppig brukt solist i mange andre sammenhenger,  innenfor både gospel, blues, jazz m.m.  Hun har sunget med velrenommerte norske band som Magnolia Jazzband og Ytre Suløens Jass-ensemble, samt div. bluesband og -artister; bl.a. Kurt Slevigen og sitt eget Anne Marte Slinning band.  Hun er også med som solist på "Young Messiah"-innspillingen med VOXING

 

Erik Valderhaug (gitar) 

startet etterhvert lyd-utleie og lydstudiofirmaet Lydkjeller´n, som nå har opparbeidet seg til å bli et av de mest velfungerende og anerkjente lydfirmaene i landet.  

Erik reiser også mye rundt som håndplukket lydtekniker for flere kjente artister, både innen- og utenlands.

 

Trommeslager i Discant var Arve Eidsvik.