Kvintetten PUNSJ fra Ålesund og Sula så dagens lys sommeren 1998, som en videreføring av kvartetten FIRE (uten Webjørn)som hadde eksistert i en tid før dette. 

Foruten meg selv på gitar består PUNSJ av (fra venstre på bildet):  Bjørnar Myhr;tangenter, 

Carlos Alberici;trommer, Webjørn Sæther; saksofoner, og Roger A.Fiskerstrand;bass

 

PUNSJ spiller egenkomponert instrumental-musikk, med elementer av jazz, rock, latin, funk m.m.     Det er vanskelig å sette musikken i bås, men den inneholder både mye trøkk og energi, og  váre lyriske stemninger.  Improvisasjon er et sentralt element i låtene.

 

De fleste låtene på  PUNSJ-repertoaret er skrevet av meg eller Webjørn, men Bjørnar og Roger  også bidratt med låter til bandet.

 

Vi har spilt en del rundt om i distriktet, både med egne konserter og klubbjobber og som ”backingband” for andre artister.   Her kan vi nevne f.eks. samarbeidskonsert med 

Jan Magne Førde  "Arbeider'n" i 1999, der vi spilte både våre egne og Jan Magnes låter.

I tillegg har vi samarbeidet med bl.a. Ålesund Kammerkor, og spilt teater/revy (bl.a. S/M/XL) m.m.

 

PUNSJ var aktive som band fram til 2001, men medlemmene har spilt mye sammen i andre  sammenhenger etter dette.

 

                                    Litt om de andre bandmedlemmene:

 

Webjørn Sæther, sax; fra Sula er utdannet komponist og jazz-saksofonist fra konservatoriet i Bergen.    Han har jobbet som distriktsmusiker og musikklærer i Ulstein kommune, og har også dirigert korps, i tillegg til div. frilans-oppdrag i distriktet, både som musiker, komponist og instruktør.   

Han har hatt komponistoppdrag bl.a. for NRK, og har skrevet musikken til TV- serien 

"Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" , som nylig gikk på NRK1 .

Hans rå og kompromissløse uttrykksform, både når det gjelder hans improvisasjoner 

og komposisjoner, tilfører musikken både energi, humor og varme. 

  

Bjørnar Myhr fra Sula er utdannet pianist fra konservatoriet i Trondheim og har i flere år vært  distriktsmusiker (”Møremusiker”) i Ulstein og Ålesund kommune, i tillegg til utallige spilleoppdrag på frilansbasis.  Han er nå (2012) ansatt ved Ålesund Kulturskole som distriktsmusiker/musikkpedagog. Bjørnar er en svært etterspurt musiker, ikke minst takket være hans allsidighet og fantastiske gehør.   Han mestrer så å si alle stilarter, og har blitt brukt som akkompagnatør og solist i nær sagt alle slags sammenhenger.   Han har også vært ”kapellmester” og arrangør i flere større prosjekter som f.eks. jubileumsrevyen i Ålesund i 1998,  "Putti Plutti Pott" og flere tilsvarende oppsetninger.   Bjørnar har en meget lyrisk uttrykksform der en utpreget sans for klanger og harmonier står sentralt.

 

Roger A. Fiskerstrand er den eneste i bandet som ikke er utdannet musiker, uten at dette later til å hemme ham noe særlig.  Han jobber i det private næringsliv til daglig, men har også lang erfaring fra ulike band i området, og er mye brukt som frilans-musiker i ulike sammenhenger som revyer, kor-prosjekter, studiojobbing etc.  Som sine inspirasjonskilder nevner han gjerne Marcus Miller og Jaco Pastorius.

 

Carlos Alberici er bandets nestor,og er breddfull av rutine.  Han er utdannet trommeslager fra konservatoriet i Buenos Aires, Argentina, og jobber til daglig som slagverklærer ved Ålesund Kulturskole/musikklinja ved Fagerlia v.g. skole (dvs. vi er kolleger).

I tillegg til dette er han også mye brukt som frilansmusiker i distriktet, og har tidligere spilt med flere kjente størrelser i det norske jazz-miljøet.

Fra sitt fødekontinent har Carlos brakt med seg spennende rytmiske ideer, noe som har vært med på å gi bandet et spennende rytmisk uttrykk.

 

(Jeg og Carlos har senere bl.a. spilt sammen i to andre band; Living Earth og CLIPS)