www.ketilstrand.com

UNDERVISNING/ELEVER
Siden endt faglærer-utdanning fra Agder Musikkonservatorium i Kristiansand i 1989 har jeg undervist ved forskjellige musikkskoler, her er en oversikt:

1989-92: Gitar/musikk-lærer ved Flora kommunale musikkskole 
1992-94: Gitarlærer (deltid) ved Ulstein musikkskule 
1992-95: Gitarlærer (deltid) ved Sula komm. musikkskule 
Siden 1992: El.gitar/el.bass-lærer ved 
Ålesund kulturskole/"Musikklinja" ved Fagerlia v.g.skole.

Jeg underviser altså nå fortsatt ved Ålesund Kulturskole, og herunder også for Musikklinja ved Fagerlia v.g. skole.  Jeg underviser primært enkeltelever på el.gitar, ak.gitar (tidligere også el.bass), men har også noe band/gruppe-undervisning.

Jeg har mange gode kolleger ved Ålesund kulturskole, og spiller/har spilt ofte sammen med flere av dem, bl.a. i bandet 
CLIPS
ELEVER:

Gjennom over 20 år som musikklærer har jeg hatt gleden av å  undervise mange dyktige og talentfulle elever.  Flere av disse har gjort seg bemerket som musikere/artister senere og jeg nevner her noen av dem: 
Robert Fylling med artistnavnet Robert Post; låtskriver/sanger/gitarist.  
Asbjørn Lerheim,(gitar); spiller og har spilt  bl.a.  i gruppene Damp (link2), Subtonic og OJ Trio sammen med bl.a. Ole Jørn Myklebust   
Terje Storsten,(bass) har spilt bl.a. i bandet Kilombo, sammen med bl.a. Stian Omenås
Geir Kristian Breivik (bass); spiller/har spilt bl.a. i bandet Connected og Gospelsambandet.   Se også 
"
SGP-bandet" 
Knut A. Antonsen (gitar); spiller/har spilt også bl.a. i Connected og Gospelsambandet.
Lars Berg; spilte bass i The Margarets
Hedvig Mollestad Thomassen; har vunnet flere talentpriser m.m., og er godt etablert med sin egen Hedvig Molletad Trio. Hun spiller også bl.a. fast i banda til Jarle Bernhoft og Hilde Marie Kjersem (som også gikk i samme klasse på musikklinja), og spiller/har også spilt bl.a. i banda VOM, Bronco Busters, Chateau Neuf Storband og Trondheim Jazzorkester.   Hedvig har også vært i styret/programansvarlig for Ungjazz i Ålesund.   (Hedvig er forøvrig datter av Lars Martin Thomassen (trompet/flygelhorn), som medvirket på en rekke norske jazzinnspillinger på 70-tallet, og som jeg spilte sammen med i Ålesund Storband. 
Lars Martin er også  styreleder for Jazzsirkelen i Ålesund)
Kristian Skårbrevik; gitarist/komponist, jobber/har jobbet som plateprodusent m.m. i AIM records          Solgunn Ivana Valstad (biinstrument bass..); opptrer nå som soloartist under artistnavnet Sunny,  har tidligere bl.a. vært vokalist i bandet JACK.
Manuela Hofer (biinstrument gitar)
          (alle ovenfor nevnte har jeg hatt som elever ved musikklinja/Fagerlia vgs.) 

Steinar Karlsen; gitarist i to av landets ledende bluesband; Good Time Charlie og 
Hot Little Mama, var min elev på "rockeverksted" ved musikkskolen i Florø.


I tillegg til disse instrumentalelevene, har jeg også bl.a. som lærer i faget ensemblespill på musikklinja hatt med flere andre talentfulle elever å gjøre, f.eks. : 
Håvard Sveås og Bernt Roar Baade (se også SGP-bandet), Hilde Marie Kjersem (vokal), StianOmenås (trompet) og Stig Rennestraum (trommer)(se også Dinosau), Klaus Blomvik (trommer), (spiller/har spilt bl.a. med Hilde Louise Asbjørnsen, Bourbon Blues Band og BWM Trio),  3/4 av vokalgruppa SMYR (den eneste av disse som ikke har gått musikklinja; Gunhild Marie Roald,  har jeg  forøvrig spilt med i andre sammenhenger..) , Birgitte Velsvik (sang) (var bl.a. med på "Kjempesjansen" på NRK i 2003, synger nå bl.a. i Gospelsambandet), og mange flere...


1