www.ketilstrand.com

 

               James 1st

 

 

 

 

 

 

 

James 1st (tidligere James 1st Orchestra..) består av følgende medlemmer: (f.v på bildet)
Kjell Myklebust, tangenter
Ketil Strand, gitar
Erik James Anderson, vokal
Bjørn Skjelten, trommer&perc.
Lars Øverås, bass

Dette begynte som et "kompis-prosjekt" der målet var å samles til øving/samspill med (u)-jevne mellomrom primært for moro skyld.  Alle medlemmene har mange års erfaring som musikere i større eller mindre grad.

Lars og jeg er barndomskamerater, og han var også den første jeg begynte å spille sammen med i min spede ungdom, bl.a. i bandet "Airway".
 
Bjørn og Lars har jeg også spilt sammen med i andre sammenhenger, bl.a. med koret VOXING.
Sammen med 
Voxing har vi bl.a. gjort flere konserter med Ola Bremnes, og vi har også sammen med Erik J. vært med på både konserter og CD-innspilling av "Young Messiah".   (se også siden: "Om meg, musikalsk "biografi")

I starten spilte vi bare cover-låter (av f.eks. Stevie Wonder, Al Jarreau, Koinonia, og Steely Dan ), men etterhvert har vi gått over til å jobbe hovedsakelig med eget materiale.   Jeg har skrevet flere nye låter til bandet, og Kjell har også bidratt med et par låter.

1.november 2002 gjorde vi vår offentlige debut , da vi spilte 3 låter i forbindelse med en kirkekonsert i Borgund kirke.   Her spilte vi to salmer i Sigvart Dagsland-versjon, samt Sting-låten "Fragile".

29. mars 2003 
spilte vi i Brattvåghallen, for anledningen i samspill med Brattvåg Janitsjar.  Sammen spilte vi en del storbandlåter, med Erik James og gjest Line Klokk som sangsolister på noen av låtene, bl.a "Fly me to the Moon", som var tittelen på konserten.  I tillegg hadde vi en egen avdeling i konserten, der vi urframførte noen av våre egne låter.  (LYDKLIPP fra konserten) 

26. september -03:
Vi gjentok samarbeidsprosjektet  med Brattvåg Janitsjar og medsolist Line Klokk, denne gang  i Ørskog Samfunnshus . Vi spilte stort sett de samme låtene som på konserten i vår, men i tillegg spilte vi en helt ny låt i vår egen avdeling.   

17.oktober -03 haddeJames 1st orch.  minikonsert for ca. 30 gjester i Rakfisklag hjemme hos keyboardist Kjell!  Dette er forøvrig første gang jeg har spilt konsert på et kjøkken... (
bilde)

14. og 15. februar 2004 gjorde vi to konserter i Brattvåghallen (for tilsammen ca. 600 mennesker) sammen med Brattvågkoret, solister og dansere fra Ålesund Ballettskole, under tittelen "Back to the 80's".
Her spilte vi gode gamle 80-talls låter fra vår ungdom, f.eks. The Final Countdown, Eye of the tiger, We are the World, La det Swinge og mange flere, og vi fikk også "lurt inn" et soloinnslag med bandet; Al Jarreau-låten Mornin'.   24. september 2005 gjentas prosjektet i en litt mindre versjon, denne gang på  Haramsøy.

27.august 2005 feiret vi Bjørns 40-årsdag, og James 1st hadde i den anledning en utendørs mini-konsert på hytta til Bjørn, i idylliske omgivelser nede ved naustet! 
BILDER: Idylliske omgivelser..  --  Bjørn synger "My Way"! --  Bjørn --  James 1st   --  James1st

5.februar 2006 spilte vi i "
Bluesgudstjeneste" i en fullsatt Borgund kirke, med påfølgende "Bluescafe" på menighetshuset. Anne-Marte Slinning var gjestesolist sammen med James 1st.       
BILDER: BluesGT 1 - BluesGT 2  BluesGT 3  BluesCafe 1 - BluesCafe 2  BluesCafe 3   
                
Anne Marte - Anne Marte & Sigurd  

 

I 2007 bestemte vi oss for å starte et sideprosjekt; et Dire Straits-tribute band, der vi utvidet besetningen med en saxofonist og en ekstra gitarist. Det "nye" bandet fikk navnet "Brothers In Arms", etter Dire Straits' berømte album/låt.  På de første konsertene vi gjorde med Brothers In Arms, kjørte vi også et lite sett med James 1st som "oppvarming" før Brothers In Arms gikk på scena, men etter hvert gikk vi bort fra dette, og de siste årene har vi konsentrert oss kun om Brothers In Arms, og i praksis lagt James 1st "på is".        

 

  "BROTHERS IN ARMS" - A TRIBUTE TO DIRE STRAITS (link til egen side)

                                                                                                                                                                                           

 

 

 

Litt om de andre medlemmene i James 1st Orchestra:

Erik James Anderson; vokal

Erik er født og oppvokst i Minneapolis, Minnesota U.S.A. der han bodde i 23 år. 
Han har bodd i Ålesund siden 1985, og arbeider som blikkenslager (Vidar Botn a/s). 
Han har vært solist i Tensing-koret StarSing og var fast solist i koret Voxing i mer enn 10 år. 
Erik har også jobbet med lokale kristne artister som Tor Rødseth og Hymnos. 
Her er noen artister som har vært til inspirasjon for Erik J.: Al Jarreau, Bobby McFerrin (som Erik faktisk har opptrådt sammen med..), 
Stevie Wonder, James Taylor, Billy Joel, George Benson, David Sanborn, Take 6, Glad, Bill Gaither Vocal Band og selvsagt Elvis Presley (som Erik forøvrig har opplevd live 2 ganger...)
 
Bjørn Skjelten; trommer og perkusjon
Bjørn er fra Brattvåg, og sang og spilte gitar i band allerede før konfirmasjonen, sammen med søskenbarnet Kjell (Myklebust).  Etter å ha brukt konfirmasjonspengene på sitt første trommesett, fikk han sin første musikalske "oppdragelse" i ungdomskoret Petrus og gruppa Fri.
I løpet av 3 år i Oslo spilte han trommer i band og i tillegg sang han i gospelkoret Reflex. Med Reflex ble det konserter både i Sverige, Danmark, Norge og England (Royal Albert Hall, London). Dette førte til erfaringer med både kjente og mindre kjente artister og plateinnspillinger i flere land. 
På 1990-talet spilte han bl.a. i rockebandet Eye II Eye i Sula som hadde en del konserter på ungdomsklubbene i Ålesund/Spjelkavik og opptrådte bl.a. på Skjærgårdsgospel i Kragerø.  Som innleid musiker i koret Voxing i Ålesund gjennom mange år (bl.a. sammen med Ketil og Lars),
har han spilt med flere nasjonale og noen internasjonale artister.
Bjørn spiller også i B R I I F og 
Brattvåg Trommekorps og har spilt i Haram Fusion Factory ved siden av 
James 1st, og tar gjerne på seg andre spilleoppdrag som måtte dukke opp. 

Lars Øverås; bass
Lars er fra Ålesund, er utdannet kokk og arbeider på Husafjellheimen ungdomshjem i Ålesund.
Han er selvlært bassist med bakgrunn fra div. rockeband, danseband og kor. 
Han har spilt i følgende band: 
Airway, Haft Band, Ålesund Elektro Septett, StarSing, Coastline, Little Wing, Bandet som kommer og går, Lasso Fix, Saints and Sinners, Voxing + div. "kjellerband" som aldri har kommet "på vegen". Lars spiller også i bluesrockbandet Roadhouse Twisters, U2-tribute bandet .............., og har spilt i bl.a. Ålesund Storband og Queen-Tribute-bandet I Want It All (bl.a. sammen med "Luffen" Valle fra Airway) 
Av plateutgivelser har han vært med på 
Rock mot rus (Airway, 1982), Det gror i Ålesund (Ålesund Elektro Septett, 1988), Closer Than You Think (Little Wing 1993), The Good Times (Little Wing, 1997), Rock`n`rollon (Little Wing, 1997), ÅBC Showcase(Roadhouse Twisters, 2000 ) og 
Young Messiah (Voxing, 2001) (sammen med bl.a. Bjørn, Erik J. og Ketil).

Kjell Myklebust; tangenter 
Kjell er også fra Brattvåg, men bor i Ålesund, og jobber nå som teknologisjef hos NRK Møre og Romsdal.  Kjell trakterte pianoet første gong hos Fru Haugerud i Brattvåg, men slutta rett etter at firehendig Per Spelemann var øvd inn sammen med fetter Bjørn..
Oppveksten i Brattvåg bestod mye av spilling og stadig nye lovende band. Kjell spilte piano og orgel og en stund også bass, og han har også bakgrunn som messingblåser, nærmere bestemt som tubaist i Brattvåg Skulekorps. Tuba var også biinstrumentet hans på Toneheim Folkehøgskule der han tilbrakte et år med sang og musikk før alvoret tok han og det ble videre utdanning på ingeniørhøgskole.  Han har deretter bodd 10 år i Oslo., der han bl.a. spilte i gruppa 
Spike i Oslo sammen med vokalist Alexander Mikalsen kjent bl.a. for flere norske Melodi Grand Prix-bidrag og som frontfigur i den Spellemannsprisnominerte gruppen ZUMA.  Spike spilte sjøllaga pop/rock og hadde oppdrag på mange kjente utesteder i Oslo.   På midten av 90-tallet ble også Spike-låten 'As It Was' flittig spilt på NRK P3. Kjell flyttet hjem igjen til Sunnmøre i 2000.   Kjell har også bl.a. spilt i Haram Fusion Factory.

 

BILDER FRA 40-årsfeiring/Bandreunion 06.11.04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LYDKLIPP (fra konserten i Brattvåg 29.03.03)

 

 

 

1